Sådan lægger du tagpap – en trinvis vejledning

Tagpap er et af de mest almindelige tagdækningsmaterialer. Det er også et af de billigste, hvilket gør det til et ideelt valg for alle, der ønsker at reducere de indledende omkostninger. Tagpap er fremstillet af genbrugsbomuld, der er blevet mættet med asfalt og olie. Som følge heraf har det fremragende vandtætte egenskaber. Det er fantastisk til brug på lave taghældninger, fordi det er stærkt nok til at kunne modstå en høj grad af eksponering for regnvand og snesmelte. Det primære formål med ethvert tag er at beskytte konstruktionen mod naturlige elementer som regn, vind og sol. En sekundær rolle for et tag er at være æstetisk tiltalende og samtidig være omkostningseffektivt i det lange løb.

Hvad er tagpap?

Tagpap er et billigt og holdbart materiale, der almindeligvis anvendes til lave taghældninger. Det er også almindeligt kendt som tjærepap. Traditionelt blev tjærepap fremstillet af tjære, men i moderne tider anvendes asfalt i stedet. Tagpap installeres primært af hensyn til vandmodstand, da det kan modstå store mængder regn og smeltende sne. Materialet har fået sit navn fra den måde, det er fremstillet på – papiret er mættet med et naturligt asfaltbaseret produkt. Asfalten fungerer som et vandtæt middel, der forhindrer papiret i at blive mættet af vand. Tagpap er et billigt tagdækningsprodukt, som udgør en stærk barriere mod vandindtrængning. Det bruges primært på flade eller lavtliggende tage.

Montering af tagpap

Det første skridt i forbindelse med installation af tagpap er at fjerne alt snavs fra taget. Vandtætning og reparation af beskadigede områder bør foretages, før der installeres nyt tagmateriale. Tagpappet skal lægges på taget med den teksturerede side nedad. Denne side af materialet er designet til at gribe og klæbe fast til tagets overflade, selv under våde forhold. Det er bedst at tage fat på en side af taget ad gangen. Det første skridt er at skære tagpappet til i den rette størrelse. Selv om materialet er meget fleksibelt og let kan formes på plads, er det meget nemmere at arbejde med, hvis det er skåret til. Arbejd fra jorden og læg filten på taget, så den ru side vender opad. Læg derefter filten på taget med den glatte side opad. Fold derefter filten en gang mere, så den ligger korrekt på taget. Mange mennesker finder det nyttigt at lægge træskaller på hver side af tagpap for at holde materialet på plads. Når tagpappet er blevet placeret på taget, er det tid til at fastgøre det ved at sømmes gennem tagpappet og ind i taget.

Fordele ved at bruge tagpap

Billigt – Tagpap er et af de mest prisvenlige tagmaterialer på markedet. Det betyder, at det er et godt valg for dem, der har et lille budget. Stærk – Tagpap har en god trækstyrke, hvilket betyder, at det kan modstå vejrelementer som regn og vind. Holdbar – Tagpap holder typisk i mindst 20 år. Fleksibel – Materialet er meget fleksibelt og kan let formes på plads. Hurtig at installere – Tagpap er et enkelt og ligetil materiale at installere.

Ulemper ved at bruge tagpap

Tungt – Tagpap er et af de tungeste tagdækningsmaterialer og er derfor ikke egnet til tage med høj hældning. Udsat for ultraviolette stråler – Tagpap er udsat for ultraviolette stråler og kan derfor blive beskadiget af UV-skader. Glat – Tagpap er lavet af et glat materiale, hvilket kan gøre et tag glat. Dårlig isolering – Tagpap er en dårlig isolator, hvilket betyder, at det ikke er egnet til koldere klimaer.

Konklusion

Tagpap er et godt valg for alle på et budget. Det er et af de billigste materialer, der findes, hvilket gør det velegnet til alle, der ønsker at reducere de oprindelige omkostninger. Tagpap er stærk nok til at holde til store mængder regnvand og snesmelte. Det er overraskende holdbart og holder i mindst 20 år. Det er et enkelt og ligetil materiale at installere og kan anvendes på lave taghældninger. Tagpap er dog tungt og er derfor ikke egnet til tage med høj hældning. Det er også udsat for ultraviolette stråler og kan blive beskadiget af UV-skader. Tagpap er lavet af et glat materiale, der er glat og derfor ikke egnet til koldere klimaer.