Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

At flytte bolig er ingen billig sag. Og det er sjældent noget, man sammenligner med at skulle spare penge, da der jo som ofte følger en række renovationsudgifter samt engangsudgifter til tilmelding af alt fra vand til strøm.

Men sådan behøver det faktisk ikke helt at være – og hvis man overvejer at se på sin flytning som en langvarig investering, kan der faktisk være ret mange penge at spare for selv den mindste flytning ind i naboejendommen.

I artiklen her kigger vi på nogle af de faste udgifter, hvis besparelse faktisk kan gå hen og blive en rigtig fin investering. Læs med videre, og bliv klogere på, hvordan du kan flytte bolig og spare penge samtidig.

Skift faste leverandører ud med nye billigere og bæredygtige alternativer

Når man flytter bolig, skal man også naturligt nok ud og lave nye aftaler med elselskaber, vandforsyningsselskaber og etablering af internetforbindelse. Og det er nok øjensynligt i dette regi, at man faktisk kan finde den største og mest mærkbare besparelse i forbindelse med sin flytning.

For når man opsiger sine tidligere leverandør- og forsyningsaftaler, har man samtidig muligheden for at revurdere, om disse leverandører nu også er de bedste og billigste, man kan få. Og ofte er det desværre sådan, at få år med den samme leverandør betyder, at man heller ikke længere har helt den samme lukrative løsning.

Er du derfor ude i den situation, hvor du står midt i en flytning og overvejer at skifte leverandør – ja, så skal du tage chancen. For typisk er der så mange penge at spare, at man faktisk på den lange bane kan opleve en flytning som en god investering. Læs mere om blandt andet besparelse på elpriser på denne side. Og så kunne man jo passende i samme omgang overveje, om ikke det var på tide, at man også fik skiftet til en leverandør, der samtidig bidrager til den bæredygtige agenda.

Skift dine el-apparater ud med nye energibesparende alternativer

Foruden sine leverandøraftaler kan man også passende overveje, om de el-apparater og hårde hvidevarer, man har, måske er forældede iht. energiforbrug og slitage. For ligesom med leverandøraftalerne kan der være forbrugsmæssige udgifter at spare, når det kommer til apparater, der bruger el.

Det er nemlig ikke helt unormalt, at man faktisk kan få et køleskab eller en tørretumbler, som kan bidrage ikke-ubetydeligt til et reduceret energiforbrug. Går man bare få år tilbage, var energiforbruget for blandt andet hårde hvidevarer nemlig et helt andet sted, end det er i dag – og både energimærkning og forbrugshistorikken er bestemt helt anderledes.

Mangler du en oversigt over bæredygtige alternativer, når det kommer til alt fra hårde hvidevarer til almindelige el-apparater, kan du med fordel overveje at kigge i nogle af de tests, der ligger online. Her sammenligner man nemlig ofte produkter på netop disse parametre – og man får derfor det nødvendige overblik. Se blandt andet denne router test, som skilter med energimærkning og -forbrug.