Sponsoreret indhold

Det har naturligvis altid været vigtigt at få gjort boligen rent en gang imellem, både fordi det godt kan blive lidt frustrerende at skulle gå rundt i støv og skidt, men også fordi det er mere hygiejnisk fra et sundhedsmæssigt perspektiv, når der bliver gjort rent. Støvsamlinger og uren luft kan bl.a. være et grundlag for begyndende allergier og eventuelt astma, og derfor er det altså også for jeres egen skyld, at I skal huske at gøre rent. Med Corona-pandemiens indtog er rengøringen dog vigtigere end nogensinde før.

 

Vira og bakterier sidder overalt

Selvom du måske ikke tænker på det på andre tidspunkter, end når du gør rent, har du sikkert rigtig mange overflader i din bolig. Både skabe, køkkenborde, kogeplader og stole har en overflade, hvor alverdens ting kunne finde på at sætte sig. Der hvor det bliver et problem, er hvis det f.eks. er bakterier eller andre sygdomsmedbringende partikler, der sidder på overfladen. Du kan nemlig sagtens komme til at røre dem uden at tænke over det, og når du så senere f.eks. rører din mad med samme hånd, har disse partikler fået gratis adgang til din krop. Det kan være nødvendigt med lidt stærkere midler som isopropylalkohol for at komme alle pletter og partikler til livs.

 

Få luftet ordentligt ud

Det er ikke kun på overfladerne i din bolig, at diverse partikler og bakterier kan sætte sig. Nogle af dem kan også så at sige flyve frit rundt i luften, og i stedet for at røre ved dem kan du her komme til at indånde dem. Resultatet er jo det samme, at du får partiklerne ind i kroppen, og det skal stadig gerne undgås. Derfor er det en god ide at lufte ud, og det må gerne ske relativt ofte. Særligt når du er sammen med andre mennesker, er det en god ide at være sikker på ren luft.