De offentlige institutioner finansieres af borgernes skattepenge. Derfor bør borgerne også have noget at skulle have sagt, når det kommer til, hvad der benyttes i de offentlige institutioner – især hvis det kan lette lidt på pengene, der går til offentlige institutioner uden at forværre institutionerne. På den måde vil borgerne enten kunne betale mindre i SKAT, eller også ville regeringen kunne distribuere pengene anderledes, så de kan bruges et sted, hvor de er manglet.

Ved at skifte til LED pærer ville et scenarie som ovenstående opstå. Hvis du vil vide mere om hvorfor, så læs mere her.

Hvad er LED pærer?

Men hvad er en LED pære? Det er et spørgsmål, som det ikke er alle, der kan svare på, da det ikke umiddelbart er noget, som de fleste bruger deres fritid på at undersøge.

LED er en forkortelse for lysdiodelampe, og det dækker over en lampe, der bruger en faststof lyskilde af lysdiodechips. Men hvad vil det sige? Det vil sige, at der sidder en elektronisk komponent inde i lampen, der udsender synligt infrarødt lys, når du sender elektricitet igennem.

Hvad er effektiv LED pærer? Hvis du vil være sikker på, at din LED pære er effektiv, så gå efter en høj Ra-værdi. Ofte vil det kunne betale sig at gå efter en LED pærer med en Ra-værdi på mellem 80-90.

Det tekniske bag LED pærerne kan være svært at forstå, men det vigtigste handler heller ikke om helt præcist, hvad det er, men blot at pæren kommer med en masse fordele.

LED pærer er billigere

LED pærer er ikke nødvendigvis billigere i indkøbspris, men til gengæld så slår de konkurrenterne, når det kommer til både energieffektivitet og levetid. Gennemsnitligt bruger de nemlig 25% mindre strøm end de klassiske sparepærer, hvorfor LED pærerne bør blive betragtet som den billigste pære på markedet.

Derudover holder de også gennemsnitligt mellem 4 og 15 år længere end den velkendte sparepære, hvorfor du ikke blot sparer penge i strøm, men på længere sigt også spare penge i indkøb.

LED pærens egenskaber

LED pærerne er ikke blot billigere, men i manges øjne også bedre. Dette skyldes at selve pæren har nogle fordele, som de andre pærer ikke kan konkurrere med.

For det første får du fuld lysstyrke, så snart du tænder pæren – dette er selvfølgelig kun, hvis ikke du vælger at skrue ned for lysstyrken, hvilket også er en mulighed ved langt de fleste LED pærer.

Derudover er LED pæren ikke sart overfor temperatursvingninger, hvorfor du kan bruge den i udendørsområder uden problemer.