I de senere år er det blevet mere og mere tydeligt, at den ældre del af befolkningen har brug for gode og sunde fællesskaber at befinde sig i. Mange ældre føler sig ensomme, og disse fællesskaber medvirker til, at de ældre bliver gladere og føler mere sammenhørighed med andre mennesker.

Strikning er en aktivitet, som samler mange ældre. Mange dyrker allerede strikningen som hobby, og at mødes i grupper for at strikke er for tiden vældig populært. Samværet i disse strikke-grupper højner livsværdien for mange.

Samvær med andre der har samme interesse

I strikke-gruppen mødes man med de andre mennesker i ens område, som også holder af at strikke. I mange byer er der strikke-grupper specifikt skabt for den ældre del af befolkningen.

I gruppen mødes man måske en gang om ugen. Først og fremmest mødes man får at strikke. Derudover bliver der selvfølgelig ofte også snakket og drukket kaffe og te. Måske man i gruppen også er heldig at have en kageordning?

Overvejer du at begynde i en strikke-gruppe?

Hvis du som mange andre strikker, og du har lyst til at møde andre med samme interesse som dig selv, kan du overveje at begynde i en strikke-gruppe. Det er ganske nemt. Ofte tilbydes strikke-grupper i din kommune eller måske arrangeres det af en aftenskole eller en anden organisation.

Når du har fundet en gruppe, er der ikke andet at gøre end at møde op! Tag dit strikketøj under armen og medbring det gode humør. Mangler du garn, er der garnudsalg online hos Yarno.dk.

Kom frisk!

Det kan også være, at du aldrig har strikket før. Det skal endelig ikke holde dig tilbage. Det vigtigste er, at du har lyst og energi til at gå i gang med strikkeriet.

For mange er det heller ikke nødvendigvis strikningen, der er det vigtigste i forbindelse med strikke-gruppen. Det er mindst lige så meget mødet med de andre mennesker og det fællesskab, som findes i gruppen. Læs evt. flere artikler om ældre her, hvis du er interesseret i emnet.

Strikke-gruppen er et miljø, som skaber livsværdi især hos den ældre del af befolkningen. Gruppen samler ældre om en fælles hobby. Derudover mødes den enkelte, hvor den enkelte er. Der forventes ikke for meget af én i en strikke-gruppe.

Strikke-grupper er bare ét af mange initiativer, der skabes for at mindske ældres ensomhed og skabe mere sammenhold og samvær.