I dag ejer stort set alle én eller flere elektroniske genstande. Computere, mobiltelefoner, tablets og fladskærme er rykket ind i de private hjem, på uddannelsesinstitutioner og i erhvervslivet. Også i det offentlige rum vil du opleve, at mere og mere foregår ved hjælp af teknologi og elektronik. Eksempelvis betjening, billetsalg og andre områder, som tidligere krævede bemanding. Transport, byggeri og sundhedsvæsen er ligeledes blevet lettere, hurtigere og smartere ved hjælp af nyere teknologi og elektronik. Der er meget godt at sige om teknologien, og den har i høj grad været med til at forbedre menneskets livskvalitet. Bliv opdateret på den nyeste teknologi, elektronik og gadgets hos datalife.dk.

Når din mobiltelefon stresser

Desværre oplever flere og flere at blive ramt af stress. Det er der mange og komplekse grunde til. De elekroniske genstande kan være én af årsagerne. Mennesket er biologisk set ikke designet til at være ”på” hele tiden, og det kan være en udfordring, når du konstant omgiver dig med bippende, vibrerende genstande, som kalder på din opmærksomhed. Det kan stresse dig, at du aldrig får en reel pause. Her får du råd til, hvordan du kan mindske dit medie-og elektronikforbrug:

  • Vælg pausen til. En pause kræver et aktivt fravalg. Læg din telefon væk, eller sluk den i nogle timer eller måske en hel dag.
  • Dyrk dine andre interesser. Læs en bog, begynd at strikke, bag en kage, løb en tur. Der er meget du kan lave, som ikke foregår på en skærm!
  • Hav modet til at gå glip! Det er ikke farligt, at du ikke ser alt, hvad der lægges op på Instagram. Slet din app i en periode for at få et pusterum.
  • Læs kun mails én gang om dagen, og undgå at tjekke i tide og utide. Det bliver hurtigt en stressende vane.
  • Lav regler for familiens skærmforbrug, og indfør mobilfrie zoner eller tidsrum.